Anja Copejans

Anja Copejans

Organisatie

 

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

Baby's, peuters, kleuters en hun ouders
Ouderschap en Opvoeding - Perfectionisme

Contactgegevens

E-mailadres: info@anjacopejans.be
Telefoonnummer: 0474 47 44 30
Locatie: Jan Frans Willemsstraat 25, 9240 Zele
Twitter: @anja_co
Facebook: www.facebook.com/boekenreeksLou
LikedIn: Anja Copejans
Website: www.anjacopejans.be

 

Over de spreker

Gelijke onderwijskansen nastreven voor elk kind is mijn passie. Ongeacht de thuissituatie verdient elk kind de allerbeste omkadering, zowel op school, thuis als in de vrije tijd. Voor mij draait dit vooral om een hechtere verbinding tussen alle betrokkenen. Ouders hierbij ondersteunen en scholen op een andere manier, ruimer dan hun eigen referentiekader laten kijken, werd mijn uitdaging. Zorgtaken behoren zeker tot de opdracht van een leerkracht maar door de gewijzigde context komt men vaak onvoldoende tot de kerntaak. Dit heeft een negatief effect op de leerkansen van de kinderen.  Als onderwijsopbouwwerker heb ik heel wat ervaring opgebouwd op de werkvloer en werd ik al snel geconfronteerd met heel wat noden op verschillende vlakken bij alle betrokkenen. Zindelijkheid bleek echter een van de grootste bezorgdheden te zijn bij zowel leerkrachten als ouders net als slaaprituelen maar ook de belangrijke start of instap op school verdient aandacht. Niet alle ouders hebben de reflex zelf op zoek te gaan naar een oplossing maar wanneer het aanbod er is, laten ze zich graag ondersteunen in het belang van hun kind.

Uit deze vaststellingen ontstond boekenreeks LOU, een nieuw opvoedingsconcept voor ouder en kind. Een herkenbaar verhaal voor de peuter/kleuter met opvoedingstips voor de ouder, beloningsstickers ter motivatie en een potjesdiploma voor het kind werd dit in "Lou gaat op het potje. Nadien kwamen nog "Lou gaat naar bed" over slaaprituelen met een slaaptabel en slaapdagboek en "Lou gaat naar school" over de instap op school met een aftelkalender. De opvoedingstips maken het verschil met andere prentenboeken over deze thema's.

Omschrijving

Het aanbod omvat een lezing door mezelf met zowel wetenschappelijke als praktische uitleg over de thema's zodat ouders met enkele handvaten naar huis gaan terwijl de illustrator, Nathalie Segers, zich ontfermt over de kinderen, het boek voorleest en er een creatieve sessie aan koppelt. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. In totaal neemt de workshop 1,5 tot 2u in beslag, afhankelijk van de groep en de vragen. Door op deze manier te werken, is er tegelijk opvang voorzien voor de kinderen. Hierdoor bieden we de workshops aan op woensdagnamiddag en zaterdag, op aanvraag kan dit ook zondag. Voor organisaties die het aanbod liever op een avond voorstellen, bestaat er een formule enkel voor ouders als lezing. 

Bovendien is er ook een aanbod rond Perfectionisme dat zijn oorsprong vindt tijdens onze opvoeding. Het boek "Perfection is a bitch" is net op de markt. Perfectionisme omvat veel meer dan orde en netheid, structuur of kleren op kleur hangen. De symptomen zijn zeer uitgebreid en bezorgen ons enorm veel negatieve stress. Mensen met burn-out zijn heel vaak ook perfectionistisch. De verbinding met ouderschap is wat perfectionisme betreft enorm belangrijk, we worden namelijk niet geboren als perfectionist, het is een aangeleerd patroon tijdens onze kindertijd wanneer we ons gaan gedragen zoals dit van ons verwacht wordt door onze opvoeders. Tijdens de lezing komt dit uitgebreid aan bod net als alle symptomen en de ingrijpende gevolgen voor onze gezondheid. De kostprijs van deze lezing bedraagt € 495,00, exclusief verplaatsingskosten van € 0,36 per kilometer.

 

Kostprijs

425 euro voor de workshopformule voor 2 personen exclusief verplaatsingskosten van 0,36 euro per kilometer.

Voor organisaties die de voorkeur aan een lezing geven op een avond, enkel voor ouders, bedraagt de kostprijs € 295,00. 

Regio

Vlaanderen