Amke Bailleul - Speelmakers cvba

Amke Bailleul.jpg

Organisatie

Speelmakers cvba

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

  • Baby's,peuters & kleuters
  • Lagere school
  • School & vrije tijd ( schoolloopbaan, gamen, internet, …)
  • Ouderschap & opvoeding (meertalige opvoeding, opvoeden in 2 culturen, ...)

Contactgegevens

Locatie: Bouwmeesterstraat 99, 9050 Gent

Telefoonnummer: 0499610241

E-mailadres: amke@speelmakers.be

Facebook: www.facebook.com/speelmakers

LikedIn: https://www.linkedin.com/in/amke-bailleul-6104198/

 

Over de spreker

Fantasiespel in zelfgebouwde woonkamer-kampen, grote spelen in de jeugdbeweging, op rolschaatsen rondcrossen in de buurt, dat deed ik als kind het liefst. Als iets groter kind ging ik na een opleiding pedagogische wetenschappen (‘want ik wou iets met kinderen doen’) voor de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk werken. Doorheen de jaren groeide mijn interesse voor spelen, tot ver buiten het speelpleinwerk.

Speelconsulent zijn geeft me die ruimte tot verbreding. Ik spendeer de andere helft van mijn tijd als docent in de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind en hou zo mijn beeld op het bredere werkveld open. Als speelconsulent wil ik ervaringsgericht, door zelf te spelen en plezier te maken, mensen in gang zetten om de wereld voor kinderen speelser te maken. Samen bouwen aan visie, iets in gang zetten met speelruimte of materiaal en dan zien hoe kinderen daarin opgaan, heerlijk is dat! Daar doe ik het voor.

Omschrijving

Speelmakers gaat voor een speelsere wereld voor elk kind. Als speelconsulenten bieden we vorming, advies en begeleiding, met brede focus op het spelen van kinderen.

Van beleid tot praktijk, overal waar kinderen zijn.

Deze lezingen kunnen we aanbieden:

Maak ruimte en tijd voor spelen.

Hoe kan je je huis inrichten voor kinderen? Wat hebben kinderen nodig om tot spelen te komen? Welke materialen zijn leuk en hoe kan je kinderen speelimpulsen geven?  Hoe maak je in het dagelijks leven tijd en ruimte voor spelen? We geven heel wat concrete en bruikbare ideeën waar je meteen mee aan de slag kan!

Op avontuur!

Wat is het belang van avontuurlijk spelen en uitdagingen aangaan voor kinderen? Hoe kan je dat stimuleren? Welke houding neem je aan als je kind een risico neemt? We hebben het over vrijheid geven en avontuur stimuleren. We geven je goesting en hapklare ideeën om met je kind op klein of groter avontuur te gaan.

Wat speel jij?

Spelen is spelen, toch? Of evolueren kinderen daarin? Ontdek waar kinderen op welke leeftijd mee bezig zijn. Zo zie je meteen hoe je het spelen kan stimuleren en versterken.

Meespelen, of net niet?

Hoe stimuleer je als ouder het spelen van je kinderen? Op je knieën op de grond en ertussen zitten, of net zo ver mogelijk weg blijven? We bekijken wat de essentie van spelen is en zien daarbij wat je als ouder kan doen om dat spel te versterken.

Ook andere thema's rond het spelen van kinderen zijn bespreekbaar. Contacteer ons gerust!

Kostprijs

Prijs: 250 euro exclusief btw

Regio

Limburg, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant