Abdel Abali

Abdel Abali

Organisatie

Divers-city

Werkdomeinen

School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Straat: Speelhuislaan 75A
Postcode: 4815CC   Gemeente: Breda (Nederland)

Telefoon: 0031 767 50 43 34
E-mail: info@divers-city.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/profile/view?id=26811685&trk=nav_responsive_tab_profile
Url: www.divers-city.nl

Omschrijving

Opvoeding in een Multiculturele context.

Opvoeden is niet meer voorbehouden ouders en familie en ook steeds meer ingewikkelder geworden. Deze monopolie maakt in de loop van jaren meer en meer plaats voor een een ketenbenadering in de opvoeding. 

In deze benadering komen kernpartners bij elkaar rondom het kind. Je kunt zich voorstellen dat deze partners allemaal eigen visie en manier van opvoeding hebben die zij soms op het kind projecteren. Dit leidt niet alleen tot conflictueuze opvoeding en dus met negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van het kind maar brengt ook het kind behoorlijk in de war. 

Voeg daaraan Multiculturele dementie en het slecht communiceren tussen ouders en de rest van de opvoeders dan heb je een recept voor ontspoorde kinderen. 

Gelukkig gaat het in de praktijk niet met deze mechanische benadering. De meeste kinderen weten zich wel netjes te handhaven midden in deze nogal verwarrende opvoeding, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Ook speelt de inmiddels maatschappelijk verankerd opvoedingsondersteuning hier een belangrijke rol. Toch kunnen enkele vragen overblijven die wel antwoord behoeven.

  • Wat is de beste manier om kinderen op te voeden in een context van culturele verschillen en soms tegenstrijdige waarden en normen? 
  • Welke zinvolle rol is voor ouders in dezen weggelegd? 
  • Welke rol wordt van scholen en andere relevante instanties in dit kader verwacht? 
  • Wat kenmerkt de ontwikkeling van kinderen in een achterstandsituaties? 
  • Welke inzichten hebben vanuit andere culturen? 

Deze en nog meer vragen worden toegelicht in de vorm van workshops, presentaties, cursussen of Trainingen. Doelgroepen: Ouders/verzorgers en Beroepskrachten

Kostprijs

Tussen € 45,- en € 150

Regio

Antwerpen
Brussel Hoofdstedelijk Gewest
Internationaal