a-Buddy: een project met en voor geadopteerden

  • 2 oktober 2018

Geadopteerden zitten soms met vragen. a-Buddy is een splinternieuw platform van Steunpunt Adoptie vzw waar geadopteerden anoniem kunnen chatten met andere geadopteerden, de buddy's. Laagdrempelig, in alle vertrouwen en vanuit begrip en herkenning. Wie vaker wil chatten, kan een vaste buddy aanvragen. 

Een gesprek via a-Buddy verloopt in de eerste plaats online. Via een online platform kan je eenvoudig en veilig contact opnemen met een buddy, met vermelding van je naam of anoniem. De buddy’s vangen de vragen op en gaan aan de slag. Het contact gebeurt via een-op-eengesprekken door middel van chat. Indien gewenst kan er ook face-to-facecontact gelegd worden.

De rol van Steunpunt Adoptie bestaat erin de buddy’s op te leiden en te ondersteunen. Buddy's krijgen een opleiding en worden gecoacht en ondersteund enerzijds door elkaar en door een nazorgmedewerker. Daarnaast is er een externe supervisor. Het contact tussen de buddy's en het nazorgteam verloopt online en face-to-face tijdens ontmoetingen, na supervisies en verdere ondersteuningsmomenten.

Meer info op www.a-buddy.be