Week vd Opvoeding

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Zoals elk jaar kozen we een maatschappelijk relevant thema dat 'goesting' doet krijgen om je tanden in te zetten. 

Dit jaar werd het: 'Opvoeden, dat doen we samen'

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden. 
Een Week van de Opvoeding waarin we het hebben over het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen op alle domeinen. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken. 

 

Campagnebeeld

Het campagnebeeld van de Week van de Opvoeding 2019!

'Opvoeden, dat doen we samen'. Naast een informeel netwerk van familie, vrienden en kennissen, is er ook een stevig netwerk van organisaties en diensten om gezinnen te ondersteunen.

De zorgzame hulpverlener, diensten die werken rond de 'hardere' sectoren als mobiliteit, werk en geld, gezondheidszorg, buurtwerkers,...: allemaal staan ze pal achter de gezinnen. 

week van de opvoeding 2019 campagnebeeld
Duidingstekst

'Opvoeden, dat doen we samen'. Een Week van de Opvoeding over het sterk en fijnmazig netwerk van diensten en organisaties die de gezinnen ondersteunen. 

Binnenkort vind je hier een uitgebreide duidingstekst over het hoe en waarom van het thema.

Je activiteit in de UiT kalender

Je stopt heel wat energie in de voorbereidingen en organisatie van een toffe activiteit voor gezinnen, dan wil je ook dat de buitenwereld weet wat je in petto heeft! Door onze samenwerking met de UiT kalender verschijnt je activiteit ook in de kalender van www.groeimee.be. Vergeet niet de tags 'opvoeding' en 'week van de opvoeding' toe te voegen! Je vindt een stappenplan in de handleiding.

Wat is de Week van de Opvoeding?

Een woordje over het ontstaan, de doelstelling en de voorbije edities.

Logo

Iedereen die een activiteit organiseert in het kader van de Week van de Opvoeding kan het logo vrij gebruiken.

weblogo Week van de Opvoeding