Samenwerken

Maatschappelijke evoluties dagen organisaties uit om effectief, efficiënt en innovatief te werken. Door het aangaan van samenwerkingsverbanden tracht men hierop een antwoord te bieden. Ook het decreet preventieve gezinsondersteuning zet organisaties aan om samen te werken, hun aanbod af te stemmen en een geïntergreerd basisaanbod voor gezinnen, kinderen en jongeren te ontwikkelen. Maar samenwerken gaat niet vanzelf. Welke belangen spelen bij de diverse organisaties? Wie neemt welke rol op? Wie heeft welk mandaat? En welke richting gaan we uit binnen deze samenwerking, hebben we een gedeelde ambitie?

Samenwerken: collega's samen aan tafel
desocialekaart.be, je wegwijzer naar zorg

Wil je weten welke zorgaanbieders gevestigd zijn in jouw gemeente? Ben je op zoek naar lokale en regionale partners om samenwerkingsverbanden op te zetten? Denk je erover na om zelf een sociale kaart op te maken?

www.desocialekaart.be is een objectieve, accurate en gecontroleerde website van de Vlaamse overheid, die deze vragen beantwoordt.

De gegevens van alle zorgaanbieders (zorgvoorzieningen en gezondheidszorgverstrekkers) in Vlaanderen en Brussel worden verzameld in één gestructureerde databank. We publiceren adres- en communicatiegegevens, maar ook kwalitatieve informatie zoals algemene werking, doelgroep, openingsuren …

Voorbeelden zijn: vroedvrouwen, kinderopvang, diensten voor geestelijke gezondheidszorg, thuisbegeleiding, sportclubs voor personen met een handicap,…
De zorgaanbieders zelf worden actief betrokken bij het actueel houden van hun gegevens. Een redactie achter de schermen spoort hiaten op en corrigeert waar nodig.

Contacteer  desocialekaart@vlaanderen.be voor al jouw vragen!

3-delige Webinar Samenwerken

Kies in de afspeellijst het webinar dat je wilt herbekijken:

  • - Belangen: motor van samenwerking
  • - Rollen en competaties in een samenwerking
  • - Fasen en dynamiek in een samenwerking
Bijleren?

Bekijk de kalender

 

Reageer op dit artikel
1 + 0 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.