Recht op antwoord. Kinderen, drugs en de wet. Informatie voor ouders

Auteur :

VAD

Jaar van publicatie :

2015

Thema :

Gedrag en welzijn

Type :

Brochure of folder


Korte beschrijving:

De brochure verzamelt 21 casussen uit de praktijk. Die casussen beschrijven situaties waarin ouders door het druggebruik van hun kind terechtkomen, en waarvan ze zich afvragen wat het wettelijk kader is. Een jurist geeft een zo helder en eenvoudig mogelijk antwoord op deze vragen.

Gezinnen met druggebruikende kinderen staan onder hoge druk. Een juridische aanpak brengt soms soelaas. Dan is het voor ouders belangrijk om weten welke juridische wegen men kan bewandelen.

De brochure bevat een selectie van de meest gestelde vragen van ouders: Ben ik wettelijk verplicht mijn meerderjarige dochter te 'onderhouden', zelfs als ik weet dat ze al haar geld aan drugs besteedt? Kan een deurwaarder beslag leggen op mijn goederen als mijn zoon zijn schulden niet betaalt? Wanneer kan ik beroep doen op een pro-Deoadvocaat? Kan ik anoniem mijn zoon die drugs dealt aangeven?

Omdat deze brochure niet op alle mogelijke vragen een antwoord kan geven, en omdat elke situatie uniek en vaak complex is, bevat ze ook adressen waar ouders juridisch advies voor hun persoonlijke situatie kunnen inwinnen.

Deze brochure richt zich in eerste instantie naar ouders met druggebruikende kinderen, maar is ook interessant voor hulpverleners of begeleiders die juridische vragen krijgen van ouders.

Reageer op dit artikel
5 + 2 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.