Partner in ondersteuning: Gezond Leven en Logo's

Vlaams Instituut Gezond Leven, v.z.w. 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw biedt ondersteuning met methodieken, vorming en begeleiding aan wie gezond leven in een gezonde omgeving wil bevorderen en mogelijk maken. Als Huis van het Kind kan je een belangrijke rol spelen om samen met je partners voor elk kind, zijn ouder(s) en zijn omgeving een gezond aanbod, gezonde stimulansen en een gezonde omgeving te garanderen. We bieden daarom ondersteuning en methodieken voor leefstijlthema’s als (mee-)roken, gezonde voeding, bewegen, lang stilzitten, gezond binnenmilieu of geestelijke gezondheid, maar ook voor ‘settings’ als gezonde kinderopvang of de jeugdhulp. Extra aandacht gaat naar gezondheidsbevordering voor en met specifieke doelgroepen zoals ouders (zie ook www.gezondopvoeden.be) of kwetsbare groepen. Concrete acties voor lokale gemeenschappen en het onderwijs vind je ook op www.gezondegemeente.be 
en www.gezondeschool.be.

Contact
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw 
Gustave Schildknechtstraat 9 
1020 Brussel (Laken)  
www.gezondleven.be 
info@gezondleven.be 

 

Logo's
West-Vlaanderen

Logo Leieland

is actief in de zorgregio Zuid- West- Vlaanderen. Het betreft alle welzijns & gezondheidsactoren binnen de onderstaande 14 steden en gemeenten:  gemeente Wervik, stad Kortrijk, stad Waregem, gemeente Spiere- Helkijn, gemeente Wevelgem, stad Harelbeke, gemeente Deerlijk, gemeente Avelgem, stad Menen, gemeente Dentergem, gemeente Anzegem, gemeente Kuurne, gemeente Wielsbeke en gemeente Zwevegem.
Elk van de 14 gemeenten kunnen binnen de samenwerkingsovereenkomst Gezonde Gemeente instappen in een persoonlijk ondersteuningstraject. Zo helpen we lokale besturen onder meer bij de opstart en de uitbouw van hun lokaal Huis van het Kind. Dit onder de vorm van procesbegeleiding.

Logo Leieland brengt Huizen van het Kind - afhankelijk van de nood - samen voor uitwisseling, intervisie en informatie.

Contact

President Kennedypark 10 
8500 Kortrijk 
056 44 07 94 
logo@logoleieland.be

vlaams instituut gezond leven
logo