Friends & Fun! Over veilig uitgaan en middelengebruik - Pakket

Auteur :

VAD

Jaar van publicatie :

2017

Thema :

Gedrag en Welzijn

Type :

Materialenpakket


Korte beschrijving:

Onder invloed van alcohol en drugs kunnen jongeren in risicovolle situaties verzeild raken. Hen helpen om op dat moment de meest verstandige keuze te maken is niet vanzelfsprekend. Friends & fun! laat jongeren die op een risicovolle manier drinken of drugs gebruiken op een actieve manier hierover nadenken en stimuleert hen om bewuste - gezonde en veilige - keuzes te maken.

Friends & fun! vertrekt vanuit de thema’s uitgaan, sociale relaties en zorg dragen voor elkaar, dit alles in relatie tot middelengebruik. Je gaat aan de slag met actieve en interactieve werkvormen, idealiter met een groep van minimum vier tot maximum twintig jongeren. Het pakket bestaat uit vijf sessies. Drie sessies zijn essentieel om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken: de introductiesessie (sessie 1), de sessie over uitgaan (sessie 2) en de sessie over uitgaan en middelengebruik (sessie 3). Deze sessies kan je naar keuze aanvullen met de sessie over middelengebruik en agressie (sessie 4) en/of de sessie over middelengebruik en verkeer (sessie 5). Voor het volledige traject trek je best 8 à 9 uur uit, die je kan verdelen over verschillende samenkomsten of bundelen in bijvoorbeeld enkele project- of themadagen.

In de handleiding vind je per sessie de speluitleg, achtergrond en materiaal voor de begeleider en bijlagen met werkmateriaal voor de jongeren. Er is ook een powerpoint beschikbaar die de methodieken visueel ondersteunt en bij sommige methodieken het werkmateriaal voor de jongeren kan vervangen.

Reageer op dit artikel
3 + 1 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.
Waar te verkrijgen?